Mas Tour du Monde uw vakantiewoning bij de Mont Ventoux

Bezoek aan het pauselijk paleis in Avignon

palais de papes avignon
Dit is een oude muurschildering die te bewonderen is tijdens de rondleiding in het pauselijk paleis in Avignon. Om mee te gaan in de moderne tijd krijg je nu na de aankoop van het toegangsbewijs een tablet mee met koptelefoon. Het luistert naar de naam Histopad en het neemt je mee naar het verleden en laat je zien hoe het paleis er ooit in volle glorie heeft uitgezien. Terwijl je de tablet richt op de ruimte zie in "augmented reality" de ruimte volledig ingericht. Een bijzonder ervaring en voor kinderen (en ouders) extra leuk omdat je puzzels kunt oplossen om zo virtuele gouden munten te verzamelen.
Boven op het dak van de toren bevindt zich een restaurant met heel mooi uitzicht over de oude stad.
Het Palais des Papes is in principe het hele jaar geopend.
Standaard tarief is 12 euro en gereduceerd tarief voor o.a. kinderen van 8 - 17 is 10 euro.
Onder de 8 jaar is het gratis (prijzen 2018)
Kijk voor verder praktische info op www.palais-des-papes.com/en

Avignon, Kindvriendelijk

Het dorp Brantes sfeervol verlicht eind december

brantes verlicht in december
Elk jaar tussen kerst en oud en nieuw is het dorp Brantes prachtig verlicht. Voor de 8ste keer (2017) was het mogelijk om de bijzondere sfeer te proeven. U kunt verschillende ateliers bezoeken in de sfeervolle oude huizen. Verder is er van alles te eten en te drinken. Houd er rekening mee dat de zitplaatsen beperkt zijn voor het geval u met een groot gezelschap wilt gaan. Het kan fris zijn dus neem vooral lekker warme kleding mee. Vergeet u vooral niet extra op te warmen door een "vin chaud" te nemen... Via Google kunt u een beschrijving van het evenment vinden onder de titel "Brantes dans les Etoiles".

Kindvriendelijk, Uitstapjes

Bezoek oude oker fabriek Matthieu in Roussillon

oker fabriek museum mathieu
Bij het prachtige Roussillon kunt u de oude oker fabriek Matthieu bezoeken. Hier kunt u alles over de oker productie te weten komen in een omgeving vol oker tinten. U kunt wisselende exposities bezoeken, worksshops volgen en er zijn Engelstalige rondleidingen. Er zijn ook oker tinten te koop waarmee u thuis creatief aan de slag kunt...
Openingstijden:
Van april tot oktober: 10 - 13 en 14 - 18 uur
Van mei tot september: 10 - 18 uur (in juli - augustus: 10 - 19 uur)
Van november tot maart: elke middag van 14 - 17 uur
Entree (2017):
6.50 euro en kinderen onder de 10 jaar gratis
Meer info http://okhra.com/english/mathieu-ochre-factory/.

Kindvriendelijk, Uitstapjes

Wijnmuseum Brotte in Chateauneuf du Pape

wijn museum brotte chateauneuf du pape
Bij La maison Brotte in Chateauneuf du Pape kunt u een gratis informatief wijnmuseum bezoeken met audioguide en wijnproeverij. Het museum is modern ingericht en visueel aantrekkelijk met veel interessante informatie.
De openingstijden zijn;
- van 15 april tot 15 oktober van 09:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 19:00 uur
- van 15 oktober tot 14 april van 9:00 tot 12:00 uur / 14:00 uur tot 18:00 uur
- Gesloten op 25 december en 1 januari
Het adres;
Avenue Pierre de Luxembourg, 84230 Châteauneuf-du-Pape

Rondrit Vaison la Romaine in le petit train


Heel leuk voor kinderen maar ook voor volwassen. Le Petit Train rijdt langs alle bezienswaardige locaties in Vaison. De kathedraal, de romeinse brug, de opgravingen en de oude stad. De rit duurt ongeveer 30 minuten.
Van 19 april - 6 juli en 1 tot 28 september 2014
Elke dag behalve dinsdag 14h15 tot 17h15

Van 7 juli tot 31 augustus 2014
Elke dag behalve dinsdag 10h00 tot 11h30 en van 14h15 tot 17h15

Tarieven
€ 4,50 per volwassene - € 3,50 op vertoon van ticket oude opgravingen
€ 2,50 12 tot 17 jaar - 2 € op vertoon van ticket oude opgravingen
Gratis tot 12 jaar.
Stap in ........

Vaison la Romaine, Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Feest van de muziek op 21 juni in de Provence


Elk jaar wordt in cultureel minnend Frankrijk de zomer ingeleid op 21 juni door een muziekfeest oftewel een Fête de la Musique. Elke plaats heeft wel zijn eigen variant. Bij ons in de buurt van de Mont Ventoux vindt er in Vaison la Romaine elk jaar een uitgebreide versie plaats met optredens op verschillende plekken in de stad. Al met al een leuke manier voor u om het begin van de Franse zomer op vakantie te vieren.

Choralies 3 jaarlijks koorfestival in Vaison la Romaine


Eens in de drie jaar (laatste keer in 2016) vind er in Vaison la Romaine gedurende de maand augustus het festival Choralies plaats. Koren over de hele wereld komen hier samen. Het is heel bijzonder om een onderdeel van het publiek te zijn in het prachtige Theatre Antique. Wij hebben al een voorstelling mee gemaakt waarbij er rondom ons werd mee gezongen. Een hele bijzondere belevenis. Veel koorleden bezoeken zelf ook voorstellingen en kennen de teksten.
www.choralies.fr

Vaison la Romaine, Voorstellingen

Romeinse opgravingen bezichtigen in Vaison la Romaine


In het centrum van Vaison la Romaine bevinden zich op diverse locaties romeinse opgravingen. Het is voor Frankrijk de meest waardevolle bezichtigingsplek. Gedurende de maanden juni t/m september gelden de volgende openingstijden.
Puymin - Musée is geopend van 9h30 - 18h30.
La Vilasse van 10h - 12h en 14h30 - 18h30 (dinsdagochtend gesloten vanwege de markt).
Het Cloître (klooster) is geopend van 10h - 12h15 en 14h - 18h15.

U kunt een pas kopen die twee dagen geldig is. Prijzen 2017 Volwassen €7.5, kinderen €3.5. Met de "Le Petit Train" tour (zie artikel onder categorie kindvriendelijk) erbij kost het €10 respectievelijk €5. Gratis is er een audio tour beschikbaar (beperkte voorraad!). 

Vaison la Romaine, Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

De donderdagochtend markt in Nyons


Nyons ligt in het departement Drôme. Zeker op donderdag en zondag (in het vakantieseizoen) kunt u zich hier goed vermaken. Dan vindt de wekelijkse ochtend markt plaats. Hij wordt gehouden op het centrale plein en in het sfeervolle oude gedeelte. Je kunt er van alles krijgen en er zijn de nodige terrasjes en sfeervolle restaurants (in de buurt van de kerk). De markt is over het algemeen wat rustiger dan die van Vaison la Romaine.
De reisafstand vanuit Entrechaux is 23 km.

Markt, Uitstapjes

Vuurwerkspektakel in Vaison la Romaine op 14 juli


Elk jaar wordt er op de Franse nationale feestdag van 14 juli in Vaison la Romaine een vuurwerkspektakel verzorgd. Het vuurwerk wordt afgestoken achter de Romeinse afgravingen waardoor er een bijzonder decor ontstaat. Rond 22 als het volledig donker is begint de voorstelling. Zorg ervoor om er eerder aanwezig te zijn voor het vinden van een beschikbare parkeerplek.

Vaison la Romaine, Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Brocante markten rond de Mont Ventoux

foto: wekelijkse brocante Carpentras

In de Provence is het bezoeken van een vide grenier / brocanterie een geliefde bezigheid. Vide greniers betekend letterlijk het leegmaken van de zolder/opslagplaats.
Vanaf het voorjaar tot aan augustus wordt er bijna elk weekend wel een georganiseerd in een van de dorpjes rond de Mont Ventoux. Er is een Franse internetsite die een agenda bijhoud. Hierbij moet het departement Vaucluse (84) selecteren en mogelijk Drôme (26).
Bezoek de website www.vide-greniers.org

Brocante, Uitstapjes

Romeinse amfitheater in Orange


Het theater van Orange is een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters in de wereld. Vooral omdat de achtergevel nog grotendeels intact is. Het is heel indrukwekkend van de buitenkant maar nog meer aan de binnenkant. Door de gratis audio tour beleef je het theater in zijn glorie tijd. Tegenwoordig wordt het theater vooral in de zomer gebruikt voor allerlei optredens op wereldniveau. Op de site kunt u het programma raadplegen (zie link onderaan). Wij hebben genoten van de sfeer en gaan zeker een voorstelling bijwonen. U ook?

Openingstijden
Januari, februari, november en december van 9h30 tot 16h.30
Maart en Oktober van 9h30 tot 17h30
April, mei en september van 9h tot 18h
Juni, Juli en augustus van 9h tot 19h

Entree (2017)
9.5€ inclusief audiotour en bezoek aan het Musée d'Orange
Kinderen tussen 7 en 17 jaar 7.5€
Kinderen onder de 7 jaar gratis
Tweede kind tussen de 7 en 17 jaar gratis

Internetsite in het frans en engels.
Bezoek de website voor meer info www.theatre-antique.com 

Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Kunstvoorstelling in oude steengroeven bij Les Baux de Provence


Onder de naam Carrières Lumières kunt u vlak bij Les Baux de Provence in een oude steengroeve een prachtig spektakel bijwonen. In hele grote ruimtes van in totaal 7000 m2 wordt kunst geprojecteerd begeleid door veelal klassieke muziek. Vanaf 1 maart 2019 tot 5 januari 2020 gaat de voorstelling over Vincent Van Gogh met als thema "La nuit étoilée".
Openingstijden:
Januari, maart, november en december: 10:00 - 18:00
April, mei, juni, september en oktober: 9.30 - 19.00
Juli en augustus: 9:30 - 19:30
Laatste entree 1 uur voor sluiting.
Kosten (2019) 13 €, 10 € voor een kind tussen de 7 - 17, onder 7 gratis, gezin: 40 € (voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 7 tot 25 jaar), studenten 11 € en Senioren 12 € (+ de 65 ans).
Adres; Route de Maillane,  13520 Les Baux de Provence, Tél. : 04 90 54 47 37
Bekijk het actuele aanbod op
www.carrieres-lumieres.com

Voorstellingen, Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Seguret een van de mooiste dorpen van Frankrijk


Seguret behoort tot de "Les Plus Beaux Villages de France".
Het is gebouwd tegen een heuvel met bovenop de ruïne van een oud kasteel. In het dorp zelf treft u vele mooie oude straatjes aan bedekt met koppelstenen. Er zijn verschillende restaurants, een theehuis en diverse ateliers.
Seguret is ook bekend vanwege zijn goede wijnen.

Mooie dorpen, Uitstapjes

Het dorp brantes dat steil tegen een heuvel aan ligt


Brantes is een dorpje dat steil tegen een rotswand is gebouwd. Het is te bereiken via een slingerweg met prachtig uitzicht op het dorp. Vanuit het dorp geeft het uitzicht op de stijle kant van de Mt Ventoux.

Er bevindt zich een klein restaurantje met uitzicht op de top van de Mt Ventoux. Het is te vinden in de hoek bij het kleine kerkje. Net iets boven Brantes kunt u eenvoudig lekker en betaalbaar eten bij de Auberge. Vanuit Brantes zijn er ook diverse wandelingen mogelijkheden. 

Mooie dorpen, Uitstapjes

Een bezoek aan de Abbaye de Senanque


De Abbaye Notre-Dame de Sénanque is prachtig gelegen in een vallei niet ver van Venasque en Gordes. Het is een abdij uit de 12e eeuw waar nog steeds cisterciënzer monniken wonen en werken. Er worden het hele jaar door kerkdiensten gehouden waarbij u aanwezig kunt zijn. Het aangezicht is het mooist in de tijd dat de lavendel bloeit in juni en juli.
Een daguitstapje naar de abdij is bijvoorbeeld goed te combineren met bezoek aan Gordes.
Houd er rekening mee dat de steile weg naar de abdij eenrichtingsverkeer is.

Klik hier om in een nieuw browser venster Nederlandse documentatie te bekijken om u zo voor te bereiden op uw bezoek.

Tarieven:
- Volwassene: 7,50 €
- Student (18-25 jaar): 5 €
- Kind (6-17 jaar): 3 €
www.abbayedesenanque.com

Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Aardewerken potten bij Crestet


Aan de rotonde bij Crestet tussen Vaison la Romaine en Malaucene treft u een poterrie aan met eindeloos veel keuze. Ze bieden traditionele Franse potten aan maar ook moderne varianten in allerlei kleuren. Een leuk souvenir om mee naar huis te nemen. Let er wel op dat de meesten potten niet vorstbestendig zijn. Degene die het wel zijn worden apart aangeduid met een bordje waarop staat "anti gel".

Prachtige oker afgravingen bij Roussillon


Net buiten het pittoreske dorp Roussillon ligt "Le sentier des ocres". Het is een indrukwekkend uitgestrekt gebied waar u doorheen kunt wandelen te midden van oker afzettingen (zie foto, persoon rechtsboven in verhouding tot het geheel). Het is een prachtig schouwspel met rode, oranje en gele tinten die miljoenen jaren geleden door oxidatie zijn ontstaan. Er is een keuze aan wandelingen tussen de 30 en 60 minuten.
Het park is het gehele jaar geopend gemiddeld van 9:30 tot 18:30.
Vergeet niet het dorpje zelf te bezoeken waar de natuurlijke oker tinten in de huizen terug te vinden zijn.
In het hoogseizoen is het verstandig om op tijd aanwezig te zijn vanwege de parkeerfaciliteiten.

Prijzen 2015
Normale prijs: € 2,50
Verminderd: € 1,50 (groepen van meer dan 15 personen):
Gratis: kinderen onder de 10 jaar.

Attractie, Mooie dorpen, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Antiekmarkt in L'isle sur la Sorgue


Joseph Légier was de eerste antiekhandelaar die in 1890 zich vestigde in L'isle sur la Sorgue. Sinds de jaren 60 is het aantal antiekhandelaren flink toegenomen en heeft de plaats bekendheid gekregen. Inmiddels staat L'isle sur la Sorgue op nummer 3 in Europa na Saint-Ouen en Londen. Er wordt elk jaar eind maart en augustus een internationale antiek/brocante foire gehouden. Tijdens de zomer kunt u elke donderdag en zondag genieten van de bijzondere sfeer in het mooie plaatsje. Het is verstandig om op tijd te vertrekken vanwege de drukte in het hoogseizoen.

Brocante, Uitstapjes

De Vaucluse bezit 7 bijzonder mooie dorpen


Dit is een foto van het prachtig gelegen dorp Gordes. Het is een van de zeven dorpen van de Vaucluse die behoren tot de mooiste dorpen van Frankrijk (Plus beaux villages de France. De andere 6 dorpen zijn het vlakbij ons gelegen Séguret, verder Ansouis, Lourmarin, Roussilion, Ménerbes en Venasque. Alle dorpen zijn binnen 1.5 uur reisafstand te bereiken en dus geschikt voor een leuk dagtripje met lunch op picknick onderweg…

Mooie dorpen, Uitstapjes

Het veelzijdige festival van Avignon


De foto is genomen tijdens een optreden op het schitterende cour d'honneur du Palais des papes.

Elk jaar wordt het festival van Avignon in de maand juli georganiseerd. Overal in de stad zijn er optredens en voor iedereen is er wat wils van straattheater tot klassieke muziek. Naast veel Franstalig aanbod zijn er ook optredens van internationale artiesten. Het is leuk om spontaan een voorstelling bij te wonen maar voor bepaalde optredens is het verstandig om van te voren te reserveren.
www.festival-avignon.com/en/

Avignon, Voorstellingen, Uitstapjes

Lichtspektakel show bij het pauselijke paleis in Avignon


Van 12 augustus tot 3 oktober wordt er dit jaar (2017) in Avignon weer een lichtspektakel show vertoont onder de naam Les Luminessences d'Avignon. De voorstelling vindt plaats op het Cour d'Honneur du Palais des Papes tegen de indrukwekkend gevels van het Palais des Papes. Het spektakel vertelt dmv van indrukwekkende projecties begeleid door muziek de geschiedenis van het pauselijke paleis. De Franstalige versie begint rond 21.15 als het donker wordt en er zijn op maandag, woensdag en vrijdag ook engelstalige voorstellingen om 22.15. Toegangskaarten kosten standaard 10 € en er is een gereduceerd tarief van 8 € voor kinderen tot 17 jaar, voor bezoekers met een toegangsbewijs van de bezichtiging van het paleis op dezelfde dag en voor senioren boven de 60 jaar bij vertoning van een legitimatiebewijs.
Kijk voor meer info op www.lesluminessences-avignon.com

Avignon, Voorstellingen

Bezoek muziekfestival Aluna tijdens uw vakantie


Gisterenavond (2017, zie foto) zijn we naar het muziekfestival Aluna geweest in de Ardeche op aanraden van Franse vrienden. Ok het was een autorit hiervandaan…maar wel een mooie. Het festival terrein is prachtig gelegen en je kan er wandelend in ongeveer 20 minuten over een heuvel bij komen. Natuurlijk treden er Franse bands op, goed voor de Franse les, maar ook Engelstalige. Een festival heeft altijd een bijzondere sfeer met zoveel mensen bij elkaar, gisteren 20.000, die veel plezier beleven aan intense muziek met lekker eten en drinken er omheen. Dus waarom geen avondje muziekfestival op vakantie om een extra blijvende herinnering te beleven?! Het festival vind altijd halverwege de maand juni plaats.
www.aluna-festival.fr

Voorstellingen, Uitstapjes

Jaarlijks muziekfestival Frankrijk op 21 juni


Elk jaar wordt in cultureel minnend Frankrijk de zomer ingeleid op 21 juni door een muziekfeest oftewel een Fête de la Musique. Elke plaats heeft wel zijn eigen variant. Bij ons in de buurt van de Mont Ventoux vindt er in Vaison la Romaine elk jaar een uitgebreide versie plaats met optredens op verschillende plekken in de stad. Al met al een leuke manier voor u om het begin van de Franse zomer op vakantie te vieren.

Vaison la Romaine, Voorstellingen, Kindvriendelijk

Provencaalse marktdagen rond de Mont Ventoux


Maandag is er markt in Bedoin, dinsdag in Vaison la Romaine, woensdag in Malaucene, donderdag in Nyons en vrijdag in Carpentras. Genoeg keuze om een geschikte dag uit te kiezen tijdens uw verblijf. Ons advies is om voor 9:30 op de markt aanwezig te zijn want hierna wordt het vaak heel druk. Sla dus bijv. een keer het ontbijt thuis over en koop een lekkere croissant of pain au chocolat op de markt…

Markt, Uitstapjes

Jaarlijks opera festival in Orange


Elk jaar wordt er in de maand juli en augustus in Orange een opera festival gehouden. Een must voor elke opera liefhebber. De bekende grote opera's worden hier uitgevoerd met wereldberoemde zangers. Ook als u niet direct een opera fan bent is het toch de moeite waard vanwege de bijzondere locatie in het antieke Romeinse theater met prachtige decors.
Prijzen variëren van 10 euro tot 240 euro.
Bezoek de Franstalige website www.choregies.fr voor meer informatie.

Voorstellingen, Uitstapjes

Franse spa beleving bij Hammam Chiffa in Avignon

hammam avignon chiffa
In het voorjaar of het najaar kan een bezoek aan een spa de vakantievreugde verhogen. In Avignon bevindt zich Hammam Chiffa waar u kan genieten van diverse Oriëntaals ingerichte wellness ruimtes. Er worden verschillende behandelingen aangeboden zoals; massages, gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, manicure, pedicure, waxen, en er is een kapsalon en restaurant aanwezig. Het is een traditionele hammam met gemengde man vrouw toegang op maandag- (17.30h-22h) en zaterdagavond (19h-23h).

Bekijk de Franstalige website voor meer info
www.hammam-avignon.com/accueil

Hammam Chiffa
3/5 rue Alphonse Peillard
84000 Avignon

Avignon, Spa, Uitstapjes

Bezoek de bamboetuinen Bambouseraie bij Anduze

bambouseraie bomboe park bij anduze
Bambouseraie is een prachtig aangelegd park van 12 ha dat al meer dan 160 jaar oud is. Naast veel bamboe varianten zijn er nog heel veel andere prachtige boomsoorten te ontdekken. Er is een Japanse tuin en een tuin in de vorm van een draak, er zijn kassen en een labyrint dat leuk is om samen met kinderen te ontdekken. Al met al een leuk uitstapje voor de hele familie.

Kijk voor meer info op www.bambouseraie.com/en
Het park ligt op 120 km afstand vlakbij Anduze
552 rue de Montsauve
30140 Générargues

Openingstijden van april tot september 9.30h tot 19.00h
Tarieven (2016)
Kinderen 4 tot 11 jaar 6.30 €
Volwassenen 10.50 €

Attractie, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Picknicken met uitzicht op Avignon

electrsiche pont avignon
Met de navette fluviale "le Ville d'Avignon", een elektrische pont, kunt u gratis te voet en per fiets naar de overkant van de rivier de Rhone. Het eiland Ile de la Barthelasse wordt de groene long van Avignon genoemd. U kunt via de volgende link een plattegrond downloaden met fiets- en wandelroutes.
http://www.ftp-avignon.com/pdf/baladeavelo.pdf
In Avignon zelf zijn fietsen te huur. Aan de overkant heeft u een prachtig uitzicht op het imposante Avignon. U kunt hier heerlijk relaxen en bijvoorbeeld genieten van een zelf samengestelde picknick. In Avignon kunt u o.a. bij de overdekte markt Les Halles in de ochtend allerlei lekkere hapjes en een goede fles wijn kopen…

De vertrekplaats is rechts van de pont d'Avignon met uw gezicht naar het water toe. De vaartijden zijn:
1 April tot 30 juni (op 1 mei na ) : elke dag van 10h-12h15 / 14h-18h15.
1 Juli tot 31 augustus: elke dag van 11h-20h45
1 Tot 30 september : elke dag van 10h-12h15 / 14h-18h15

Avignon, Mooie dorpen, Kindvriendelijk, Uitstapjes

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

© Mas Tour du Monde 2014-2022 - unieke eclectische vakantiewoning - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website