Bewonder de heldere sterrenhemel van de Provence

Franse film Les Choristes


Een van onze favorieten is Les Choristes. De heeft in 2005 een Oscarnominatie gekregen. Het verhaal gaat over een aantal jongens op een internaat dat met de harde hand wordt geleid. Op een dag komt er weer een nieuwe leraar die moet proberen orde te houden. Hij besluit om met zijn muziekkennis een jongenskoor te vormen. Kijkt u zelf verder. In één van onze twee vakantiewoningen treft u deze dvd aan.

BBC wijn cursus van Jancis Robinson


In één van onze twee vakantiewoningen treft u deze BBC dvd wijncursus aan van Jancis Robinson. Op een hele onderhoudende manier neemt ze u mee op een reis rond de wereld van de wijn. Inspirerend als u op vakantie bent in de Côtes du Rhône streek…Ze blijkt uiteindelijke een echte fan te zijn van de Franse wijn. De dvd is verdeeld in verschillende onderwerpen zodat u niet 5 uur aan een stuk voor de televisie hoeft te zitten :-).

Documentaire Mondovino over de mondialisering van de wijn


Deze documentaire van Jonathan Nossiter gaat over de mondialisering van de wijn. Hij neemt u mee op een reis naar verschillende continenten om te laten zien hoe complex de strijd is om de best wijn. U treft deze docu aan in één van onze twee vakantiewoningen. Ga er lekker voor zitten met een eerlijk heerlijk glas lokale Côtes du Rhône wijn.

Swimmingpool Franse film van Francois Ozon


Swimming Pool is een Franse film van Francois Ozon met Charlotte Rampling en Ludivine Sagnier in de hoofdrol. Het is een spannende film met onverwachte wendingen waarbij fictie en realiteit in elkaar overlopen. In één van onze twee vakantiewoningen treft u deze dvd aan.

Franse film tweeluik Jean de Florette en Manon des Sources


De Franse film Jean de Florette is een tweeluik samen met Manon des Sources. Een jonge Gérard Depardieu speelt een onderwijzer die vanuit de stad naar de Provence verhuisd om op een moderne landbouwer te worden. Een rijke boer maakt hem het leven moeilijk door de waterbron dicht te metselen. In Manon des Sources speelt Emmaneulle Béart de rol van de dochter van de inmiddels overleden Jean. Ze zorgt voor rechtvaardigheid nadat de rijke boer na het vrijmaken van de bron een bloeiende onderneming begint op het grondgebied van haar vader. In één van onze twee vakantiewoningen treft u deze dvd aan.

Het boek Ventoux van Bert Wagendorp


Het boek Ventoux van Bert Wagendorp hebben wij met veel plezier aan een stuk gelezen. De jeugdvriendschap tussen 4 jongens en een meisje is heel herkenbaar beschreven. Het boek strekt zich uit over 30 jaar waarbij de Mont Ventoux twee keer wordt bedwongen met een dramatisch verhaal er omheen. Voor ons het ultieme boek om te lezen om helemaal in de stemming te komen voor je eigen persoonlijke poging om de kale berg te bedwingen. In één van onze twee vakantiewoningen treft u dit boek aan.

Mont Ventoux

Franse komische film bienvenue chez les ch'tis


Bienvenue chez les Ch'tis is een komische Franse film van Danny Boon. Het verhaal gaat over een directeur van een postkantoor die overgeplaatst wil worden vanuit Salon de Provence naar de Cote d'Azur. Hij wordt gestraft voor de leugen die hij vermeld op zijn overplaatsingsformulier en beland zo in het hoge noorden van Frankrijk. Na de nodige voornamelijk taalgerelateerde aanpassingsproblemen krijgt hij het uiteindelijk goed naar zijn zin. Wij hebben de film met veel plezier bekeken. In één van onze twee vakantiewoningen treft u deze dvd aan.

Het boek Ma Petite voor elke 2CV liefhebber


Ma Petite gaat over de 2CV en haar bezitter. Margré Mijer (KLM collega) fotografeert en interviewt verschillende Eendenbezitters, zelfs een stel ééndagskuikens. Eenieder wordt prachtig geportretteerd in woord en beeld. Geen technische verhalen over de 2CV, maar juist de beleving van en met de Eend wordt uitgelicht. Daar gaat het om in Ma Petite.  De liefde voor het Lelijke Eendje spreekt niet alleen uit de verhalen, maar ook uit de met zorg opgemaakte pagina's. Naast de interviews en portretten wordt ook, door middel van creatieve beelden, illustraties en grafische grapjes, op een ludieke manier aandacht besteed aan dat mooie fenomeen op wielen. Het joie de vivre is voelbaar op elke pagina.
Meer weten en het boek bestellen surf naar.
www.ma-petite.nl

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

© Mas Tour du Monde 2014-2022 - unieke eclectische vakantiewoning - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website