elk seizoen heeft zijn charme

englishdeutschfrancais

de vier seizoenen van de provence

Lente van maart tot en met mei
De lente ontwaakt vroeg in de Provence. Eind februari komt de amandel bloesem als eerste tevoorschijn. De vogels laten zich horen en op een zonnige dag kan je al buiten lunchen. In april komt de lente echt op gang met temperaturen tussen de 15 en 20 graden. In mei gaat de temperatuur gemiddeld naar de 20 graden. De lente is al met al een fijne periode om te wandelen en zo de natuur tot bloei te zien komen. Het lente licht is heel helder en de geuren van de bloesem overweldigend.

Zomer van juni tot en met augustus
Tijdens de zomermaanden bevind de gemiddelde temperatuur zich rond de 30 graden. De avonden worden langer en zwoeler. Het beste kunt u in de ochtend en in de namiddag actief zijn. De tijd er tussen kunt u genieten van een lekkere lange lunch en ontspannen nagenieten in de schaduw of langs de rivier vlakbij. Tijdens de zomer worden er veel uiteenlopende festiviteiten en voorstellingen georganiseerd.

Herfst van september tot en met oktober
De herfst is een bijzondere periode in de Provence omdat de natuur prachtig verkleurd maar de temperatuur nog steeds heel aangenaam is. In september is het nog gemiddeld 20 graden en pas in oktober wordt het iets minder warm. Het licht wordt net als in het voorjaar helder en u kunt de wijnoogst beleven met als zijn eet- en wijnfestiviteiten. Een hele belevenis is het bijwonen van de lokale soepwedstrijden die per dorp worden gehouden en een finale oplevert in Vaison la Romaine.

Winter van november tot en met februari
Het begin van november kent nog steeds lente achtige dagen maar de nacht temperatuur daalt. December en januari zijn de koudste dagen rond de 10 graden met af en toe wat vorst aan de grond. De top van de Mont Ventoux raakt met sneeuw bedekt en het is speciaal om daar boven vandaan de witte toppen van de alpen te zien terwijl het dal groen is. Op de ventoux worden er verschillende wintersporten mogelijk gemaakt als de omstandigheden gunstig zijn.


Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

© Mas Tour du Monde 2014-2023 - unieke eclectische vakantiewoning - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen persoonlijk geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website