dentellen panorama

Gasten blog over de omgeving van de Mont Ventoux

De lavendelvelden bij Aurel in volle bloei

lavendel aurel
Om landel in volle bloei te kunnen zien moet je precies op tijd zijn. Deze keer is dit goed gelukt tijdens een tour met de auto via Montbrun les Bains en de Col de L'Homme Mort langs Aurel. Voorbij de Col was er nog geen donker paars te bewonderen maar net voor het dorp in de bocht was het perfect. Deze foto is gemaakt laat in de namiddag tijdens een picknick ter plekke. Dit is het moment dat er minder toeristen zijn die het niet kunnen laten om allemaal de velden in te lopen voor eindeloos veel Insta foto's.....

Lavendel

L'Arbre a Vins wijnbar in Vaison la Romaine

abre vin wijn bar vaison la romaine
De wijnbar is een recentelijke aanwinst voor Vaison la Romaine aan uiteinde van het centrale plein Place Montfort . Wijnliefhebbers kunnen hier rond de 450 verschillende wijnen proeven. Natuurlijk te veel maar gelukkig is er Mathieu de eigenaar die kan helpen bij de keuze. Voor de niet wijndrinkers zijn er ook verleidelijke biersoorten te bestellen. Naast het genieten van een glas vol kun je er ook o.a. een kaasplankje bij bestellen. Verder zijn er thema avonden en op vrijdag avond is er een Soirée bistro met een speciaal menu. De plaatsen zijn beperkt dus het is aan te raden om te reserveren.
Neem voor meer info een kijkje op de Franstalige website larbreavins.com

Vaison la Romaine, Restaurant

De herindeling van de Mont Ventoux top 2020-2021

ventoux verbouwing
Hier is een impressie te zien van de aanstaande "nieuwe" top van de Mont Ventoux. De laatste jaren is het steeds drukker geworden op de Mont Ventoux en dus zeker ook op de top. De komende 2 jaar wordt de top anders ingericht zodat fietsers, auto's, motoren en wandelaars gescheiden de top kunnen bereiken. Vanwege de werkzaamheden kun je voorlopig niet meer helemaal tot de top komen met een gemotoriseerd voertuig. Lopend en fietsend is de top nog wel bereikbaar. Al met al beloofd de inrichting een stuk aantrekkelijker en, het meest belangrijke, veiliger te worden.

Mont Ventoux

Restaurant Chez Paulette in Montbrun les Bains

chez paulette montbrun les bains
Restaurant Chez Paulette bevindt zich net voor de oude poort boven in het dorp Montbrun les Bains. Het terras onder de schaduw van platanen biedt een heel mooi uitzicht over de vallei. De bediening is heel sympathiek en het eten wordt geserveerd op en met prachtig uniek aardewerk. Je hoeft niet lang na te denken over de menu keuze. Ze bieden tussen de middag twee varianten van een samengesteld bord (assiete compose) met hele gezonde lokale producten. Een ideale lichtverteerbare maaltijd voor tijdens een uitgebreide fietstocht. Geopend van half juni tot half september. Dinsdag en woensdag middag gesloten.
Chez Paulette
Place du Beffroi
Montbrun les Bains
033 6 66 17 29 14

Restaurant

Het schoonhouden van de Mont Ventoux

route propre ventoux
Dit jaar zijn er nu ook aan de Malaucene kant om de zoveel kilometer speciale grote prullenbakken geplaatst. De laatste jaren werd er door hoofdzakelijik fietsers steeds meer afval langs de weg achter gelaten. Nu wordt iedereen verzocht om alle energiereep omhulsels en mogelijk andere prestatie verbeterende voedingsmiddel verpakkingen op te sparen om ze vervolgens in de prullenbakken te gooien. De afstand tot een prullenbak wordt van te voren aangegeven zodra je rekening kan houden met het moment van eten en drinken om de verpakkingen niet te lang in de fietskleding mee te hoeven nemen.

Fietsen, Mont Ventoux

Foodtruck met verse producten van lokale producteurs

caroline food truck
Caroline komt oorspronkelijk uit Ierland maar woont al langere tijd met haar gezin bij de Mont Ventoux. Ze is begonnen met een foodtruck vanwege haar enthousiasme voor lokale hoofdzakelijk biologische producten. Inmiddels staat ze op diverse lokaties bij kleine dorpen in de omgeving die zelf geen epicerie meer hebben. Op deze manier vervult ze ook nog een sociale rol. Hier volgen de tijden met de locaties in de buurt. Woensdag Suzette om 8.45, vanaf 11.00 in Faucon en om 17.00 in Puymeras. Vrijdag om 18.00 in Faucon en op zaterdag van 9.00 - 13.00 in Crestet. De tijden zijn terug te vinden op haar website lepiceriefinedecaroline.com

Markt

Terrasje pakken na de beklimming van de Ventoux

racefiets standaard malaucene
Je hebt wel een lekker koud drankje verdient als je net de Ventoux aan de Malaucene kant hebt bedwongen! Maar waar parkeer je dan je grote vriend de racefiets? Je wilt je trotse bezit wel in de gaten kunnen houden. In Malaucene hebben ze dit handig opgelost. Op het centrale plein waar de terrasjes zijn hebben ze in het midden dit fietsenrek geinstalleerd. Het vormt gelijk een bewonderplek van al dat moois. Vergeet niet na afloop je eigen fiets mee te nemen ;-)

Fietsen

Biologisch restaurant La Poterne de Pascale in Brantes

biologisch restaurant la poterne de pascale in brantes
Op de foto is een heel bord vol gezonde biologische salade te zien en een op locatie gebrouwen biertje. Je kunt er van genieten bij het biologische restaurant La Poterne de Pascale aan de rand van het pittoreske dorpje Brantes. Voorheen bevond het restaurant zich achter de kerk maar nu is het een soort aan huis restaurant geworden. Het eten wordt op het sfeervolle terras geserveerd met prachtig uitzicht op het dorp en de Mont Ventoux. Gezien het aantal beperkte tafels is het verstandig om zeker in het hoogseizoen te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Het is gesloten wanneer het regent. Link naar de website.

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

We ontvangen u graag als gast.

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

 © Mas Tour du Monde 2014-2020 - vakantiewoningen - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website