dentellen panorama

Gasten blog over de omgeving van de Mont Ventoux

De lavendelvelden bij Aurel in volle bloei

lavendel velden aurel
Om lavendel in volle bloei te kunnen zien moet je precies op tijd zijn. Deze keer is dit goed gelukt tijdens een tour met de auto via Montbrun les Bains en de Col de L'Homme Mort langs Aurel. Voorbij de Col was er nog geen donker paars te bewonderen maar net voor het dorp in de bocht was het perfect. Deze foto is gemaakt laat in de namiddag tijdens een picknick ter plekke. Dit is het moment dat er minder toeristen zijn die het niet kunnen laten om allemaal de velden in te lopen voor eindeloos veel Insta foto's..…

Lavendel

De prachtige sneeuwwitte verdermot

sneeuwwitte vedermot
Deze foto is gemaakt rond onze boerderij van een sneeuwwitte vedermot. Het is een kleine vlinder die prachtig helder wit kleurt. Hij is niet zeldzaam maar toch bijzonder om te ontdekken. Het leeft in twee generaties (bivoltin) van mei tot september en overwintert als een rups.

Van prachtige rups tot zwarte zwaluwstaart vlinder

rups vlinder
Deze prachtige rups hebben we gespot in de tuin. En dan ben je natuurlijk benieuwd wat voor een vlinder er uit voortkomt. Het blijkt de zwarte zwaluwstaart vlinder te zijn. Hier in de Provence leven er meerdere kleurvarianten en ze zijn een onderdeel van de Papilionidae familie. Hij is niet zeldzaam en komt ook in Nederland en Belgie voor. Dit maakt hem niet minder aantrekkelijk!

Irissen in de Provence

iris provence paars
In het voorjaar komen er hier overal in de natuur irissen tevoorschijn. De wilde variant is meestal paars maar gekweekt zijn ze in allerlei kleurschakeringen te koop. Ze zitten als wortel knollen onder de grond en ze verspreiden zich snel. Ze zijn heel makkelijk te vermeerderen want je hoeft alleen maar een stuk wortel af te breken. Bij ons zijn ze op verschillende locaties te bewonderen in verschillende kleuren.

Gezonde boswandelingen tijdens uw vakantie

bos provence
Uit meerdere studies is gebleken dat het wandelen in een bos heel gezond is. Het hoeft geen hele lange wandeling te zijn. Een wandeling van 30 minuten heeft al een positief effect. In Japan hebben ze er zelfs een aparte uitdrukking voor "Shinrin yoku" dat letterlijk vertaalt bos baden betekend. Wandelen is het bos zorgt voor 1) stress verlaging 2) hartslag- en bloeddrukverlaging 3) moraal verbetering 4) immuumsysteem boost 5) digestie verbetering 6) levensduur verlenging 7) verbetering concentratievermogen. In een bos zijn phytoncides aanwezig wat stoffen zijn die worden uitgescheiden door de bomen en de planten om zich te beschermen tegen ziektekiemen en insecten. Het inhaleren van deze lucht is heel gezond. Bij ons loopt u al binnen 5 minuten in het bos en rondom treft u overal bossen aan waarin u fijn kunt wandelen. Zo kan uw vakantie bij ons gezondheidsbevorderend zijn. Een mooie bijkomstigheid!

Wandelen en fietsen

De Provence en lavendel horen bij elkaar


De Provence is mede bekend vanwege zijn uitgestrekte lavendelvelden in de zomer vanaf half juni tot half augustus. Nu is de Provence een heel uitgestrekt gebied waarvan het departement Vaucluse een onderdeel is. Zowel in de Vaucluse als de Drome zijn een aantal locaties waar er nog veel lavendel aanwezig zij. De essentiële oliën verkregen uit het distilleren van de lavendel worden in allerlei producten verwerkt vanwege de ontsmettende, verzorgende en ontspannende uitwerking. De geur die van lavendelvelden vrijkomt is op zich al bedwelmend. De bekendste plekken in de omgeving zijn de vlakte van Sault, Aurel, het dal van St.Jalle en de omgeving van Valreas.

Lavendel

Zonsondergang op de Mont Ventoux

zon onder mont ventoux
Een bijzonder belevenis voor tijdens uw vakantie. Aan het eind van een mooie heldere dag is het een spectaculair schouwspel dat zich langzaam voltrekt. Leuk om te combineren met een lekker drankje en hapje in picknick stijl. Bij ons vandaan ben je in ongeveer 40 minuten boven op de top. Het is handig om wat warme kleding mee te nemen voor het geval dat het snel afkoeld na de zonsondergang of voor als er een fris windje opsteekt. Klik hier om een drone video te zien van de zonsondergang.

Kindvriendelijk, Mont Ventoux

Le temps des cerises


Het is weer kersentijd in de Provence na de nodige warme dagen in mei. We hebben zelf 2 oude kersen bomen rond de boerderij staan die van die lekkere grote kersen geven. Het gebied rond de Mont Ventoux is, vooral aan de Bedoin kant, bekend om zijn zalige grote kersen die Burlat worden genoemd. Het is zeker de moeite waard om eind mei en begin juni een tour te maken door het kersengebied. Er is zelfs een Fête de la Cerise halverwege juni in Malemort du Comtat.

Faciliteiten in de omgeving

  • Bakker in Entrechaux op  1 km afstand
  • Mini supermarkt in Entrechaux
  • 2 Bars en 3 restaurants in Entrechaux
  • Supermarkten in Vaison la Romaine op 6 km
kaart van frankrijk

Wij bevinden ons in het zuiden van Frankrijk op 40 km van Avignon en 120 km van Marseille.
Het is hier heuvelachtig met veel bossen, pittoreske dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden en de Mont Ventoux die overal bovenuit steekt.

van harte welkom

wij 2 in colombia

We ontvangen u graag als gast.

Vriendelijke Provencaalse groeten,
Judith Derksen & Frank Molenaar
1250 Chemin du Seguret
84340 Entrechaux

submenu

© Mas Tour du Monde 2014-2021 - vakantiewoningen - zwembad - Provence

> privacy: we verzamelen geen gegevens van bezoekers (analytics) op onze website